..::Tesis Vs Suke Suki ::..

Salam semua....

dh 3 bulan ku menyepi dr blog nie... abes2 bkk pun tuk amik link radio ngan paper jew.. huhu... ntah nape hari ni rase nak tulis jgk sesuatu... pale dh pusing dh... macam2 nak di pikir last2 semester nie... ada 1 asngmt lg yang nak kene submit sblm exam last paper (30 april) nnt... huhu... tp ade banyak lagi perkara yang nak di selesaikan terutamanya tesis ku yang nampak slow cket perjalanannyer... tajuk nampak macam senang... udah2 bahan pulak x bnyk... nak cari kat pustakaan lain mmg kim salam laaaa... (malas ler) kui3... Emosi2!!!
Dh2... tesis2 nnt dulu... keh3!!!

kali ni ku nak cite sal family day JPDK dulu... huhu... pape pun ku nak ucap makasih bebanyak ye kat milah ngan mail sbb sudi import ku join prgrm ni wlupun tugasan asalnya  hanyalah menjadi driver kot... hahaha... sehari sblm prgrm kami tiga dh g survey tempat dh... asalnyer nak wat kat lembah pangsun... sekali kene jalan kaki daaa 3 KM nak smpi ke waterfall tue... akhirnya tukarla ke sg Gabai je... senang citer...
Destinasi Percutian yang Save Budget... huhu

Nak dijadikan cite... perjalanan hari tu mmg mencabar kesabaran kami sume... al-kisahnya kunun2 geng2 van ni nak g awal la sbb nak cop tempat kat sane... mmg semangat btollah seawal kul 8 lebeh2 cket kami gerak... 5 bijik kete lagi nyusul kemudian.. mmg eppy sngt mase tu... ade yg cbuk bergmbr dlm van, yg stdy pun ade jgk (al-maklumla exam dh dekat). huhu..

 Kumiko yg syok sendiri...

sesampainyer geng2 van ni kat bt 14 Cheras tetibe radio padam n bunyi meletup bawah kusi ku... ku tekan2 minyak mmg xde pape... zero!!! kelam kabut berenti tepi jalan... naseb bek lepas naik bukit wlupun enjin dh mati... pastu ku dgr yg d blkg duk menjerit asap.... asap!!!! ape lagi... kelam kabut la nak kuar... dh huda angkat beg dia tgk2 Apii.... mail Api.... Apiiiiii...!!!!!! sume jd gubra n gabra sekejap... dlm otak masing2 ku rase mesti fikir nyawa n klu2 van tu terbakar terus. Naseb bek sume selamat n api padam pas disimbah ngan berbotol2 ayor... 
Abes Hangus sumenyer.... (kos akak tu baiki RM400++)

mmg menguji tahap kesabaran jgk mase tu... takut satu hal... kol akak sewa van tu pulak dekat 20 kali br angkat.. huhu.. tp naseb baik la ade solution yang x menyusahkan  cuma mmg kene sabar je laa.. akak tu dtg amik ku ngan mail n tkr dgn 2 kete lain plak... prgrm hr tu mmg dh lari masa dekat 3 jam jgk d sebabkan kejadian yg bnyk pengajaran nie.. hehe... al-kisah lainnyer... 5 biji kete lagi teperangkap dlm jam la pulak... ( tula Ranto... xnk ikut peta ku... yg korg ikut jln jauh watpe).. sudahnya kami yang patah balik amik kete yg smpi dulu... tp Alhamdulillah la sume dpt smpi ngan slmt kat destinasi "Family Day" nie... huhu...
Proses bakar membakar....
Bahan yg nak d bakar :
-ayam
-udang
-jagung
-sosej
-ketam

walupun mula bakar dh tgh hr tp prgrm terus jgk mcm dlm prncngn biase... Alhamdulillah sume jln ngan baik... api pun senang nak nyale....
bnyk sngt bende nak di makan smpi kan ku tgk je sbb dh kenyang sngt..... itu pun bnyk lebih siap leh tapau lagi.... dh agak kenyang sume kami wat aktiviti sukaneka plak... haha... (cari gula2 dlm tepung n tiup belon smpi pecah)... mmg lawak... muke diorg dh mcm tepung gomak pun ade... yg tiup2 belon x naik pun ade sbb x tahan nak gelak jew.. haha... (naseb bek ku x main)... jd pengadil kot... haha

Antara Babak Acara yang dipertandingkan.... kah3!!!

Timah paling semangat....!!!!!

Udah sukaneka ku sambung lagi bermandi manda n possing sebelum balik... huhuhu... 
Tepat kul 6 kami sume siap2 kemas n turun ler mengamati tingginyerla waterfall sg gabai nie... smbil2 tu buat perancangan nak wat dinner plak utk mlm tu khas tuk geng2 van sbb mase sewa van tu ditunda ke jam 12 malam... so.... minyak yg ade mesti dimanfaatkan... keh3... sampai kat UKM kul 7.50 mlm dh... blk solat n siap2 pas isyak kuar balik g Dinner kat Putrajaya... dinner sempoi.......


Tapau KFC kat Alamanda n g makan kat Dataran Putrajaya.. huhu... mmg best ah... ngan udara yg segar (segar ke?.. haha)
 Hari yang best wlupun bnyk halangan... anyway... tq tuk semua yang terlibat ngan prgrm hari ni...

LaTiHan iLmiAh....!!!!



Salam semua sahabat2 seperjuangan... korang dh tgk ke tajuk2 yg kita hantar untuk cadangan latihan ilmiah yang korang sibuk2 panggil TESIS tue??? huhuhu... kalau korg tgk mesti penin nak pilih nanti kan.... Ku pun x tau nak buat tajuk yang mana... dua tajuk ku hantar... dua2 jabatan masukkan n suh g bincang sendiri dgn penyelia... ondaiiiiiii..... susah ler kalu gitu...... Ku dah la dpt penyelia Dr. Azwira.... Takut plak Ku nak bentang ngan dia nanti cadangan tuk latihan ilmiah nie... Pening3...!!!!!


* Cuti tinggal 2 minggu je lagi wei.... korg cuti mesti stdy bnyk kan??? Minggu depan Result Kuar... Doa2kanla kita semua dapat keputusan yang baik ek.... 



CiNTaaa tERaKHir....



Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita
Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia


Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia



 
                                                 Mungkin kita kan berbeza haluan 
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan        

10-Q


Terima Kasih….


Ungkapan biasa penuh makna
Sekali sehari… sekali seminggu… 
sekali sebulan @ sekali setahun???
Atau tidak terhitung…
Ringankanlah lidah dan bibirmu untuk meluahkan…
Kerna dengannya… boleh jadi satu penghargaan
Kerna dengannya… boleh timbul kasih dan sayang
Kerna dengannya juga… boleh lahir 
rasa keinsafan dan kemaafan…



RinDunYeR nAk BaLik UmaH...


Umah dlm Taman ke Umah dlm Ladang nie... huhuhu....

Rindunyer nak balik umah... ade 1 paper lagi... huhuhuhu...

Rumahku Syurgaku.... di sinilah tempat aku mula merangkak, berdiri dan berjalan... 
tidak tertanding jutaan kenanganku disini dengan berjuta hotel 5 bintang...



Sem paling banyak main....!!!!


Dh kul 12 pun... tp ku asyik dok mengadap laptop ni jew.... sambil layan lagu ngan facebook... awalnye ingat nak stdy... baru bace suku nota dh rase ngantok (Syaitan ni xde keje lain ke hah... pantang tgk org nak bljr). Dah duk main facebook ni x ngantuk plak ek... hehehehe.... Hiburan2!!!!! Nak kate x suka x ley jgk... nnt terkena btg idung sendiri baru tau... hahahaha....

Pejam celik, bgn pagi g kuliah tiga pat jam... balik bilik tido. sedar2 sekejap je dah exam... pejam celik lagi upenyer aku tinggal 2 paper je lagi. 9/11 ngan 11/11. aduuhhh...!!!! dh la bnyk lagi x bace.... sem ni mmg sem yang ku rase paling banyak sekali ku main laaa.... semester sebelum2 ni ade jugak la kurangnyer... ku rase sebab sem ni dh ade tenet kot kat bilik. x yah ssh2 mcm dulu kene g library @ fak bila nak men tenet. huhuhuhu.... tapi ade bgs jgk... x yah jgk la ku susah2 nak kuar g cari bahan tuk asngmt n leh survey buku kat bilik je... Teknologi2!!!

Walaupun 6 paper je... tp subjek berat2 btol... ssh jgk nak bawak... tambah2 bab nak kene ngafal2 nie... hehehe.... untuk 2 paper akan datang nie ku harap sangat2 la leh dapat "A". InsyaAllah.... klu x mampoih aku... PNGK lepas dh la jatuh menjunam ( Tapi atas 3 lagi la ). Harap sem ni dapat kekal, x pun naik cket dh kira baguih la sngt2... aku dh riso giler2 nie... 4 paper yg lepas... dua paper je yg aku yakin cket jwb... dua lagi hanya Allah saje yg tau.... betapa siksanyaaaaaaaaaa........ Ape2 pun jomla kita sama2 doakan kejayaan kita bersama biar sem ni semua PNGK kita naik belaka... xde yg turun2.... Apa2 pun... hidup mesti diteruskan... kita hanya merancang... Allah yang menetukan segalanya....



* Klu Result sem ni dapat kekal @ naik... ku Nazar Pose Sehari... InsyaAllah boleh dapat...        Ameen..

BaS ke Feri nie???

 
Bas ke Feri nie... (jawab2!!!... hahaha...)
 
 Terjunam masuk parit ke nie?? huhu...

Tapi dalamnye x mcm Bas Pun..??

Driver Bas ni tido ke hah??? Jambatan kat sebelah... laut jugak yg dia nak redah... hahaha...

hahaha... tgk x tenggelam pown.... sape kate drivernyer salah jalan...


dah selamat sampai pun...

Hebatnyer leh plak masuk2 dlm air ek??? gmbr ni ku amik mase g melancong thn lps. (huhu) klu korg nak tau ni la kehebatan bas kat Dubai. Org panggil AMPHIBIOUS WATER BUS...!!! betapa canggihnya teknologi sekarang sampai bas pun leh idup 2 alam... hahaha... bila pulak kita rakyat malaysia nak menghasilkan Feri jalan atas jalan raya... kah3.... !!!




There was an error in this gadget

  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP